Wonderland säng i ljust sovrum

Hur väljer jag rätt säng?

Vi tillbringar en tredjedel av livet i sängen. När du hittar en säng som passar just dig, oavsett om det är en kontinentalsäng, ramsäng eller någon annan variant, kommer du att upptäcka vad god sömn egentligen innebär – att vakna utvilad och avslappnad, med ny energi.

Följ dessa enkla tips när du ska välja en ny säng:

1: Dina personliga krav och önskemål

Har du problem med skuldror eller rygg som du bör ta hänsyn till när du ska köpa en ny säng? Kanske känns sängen du har idag för hård eller för mjuk?

2: Prova sängen i en butik

Vi tillbringar en tredjedel av livet i sängen. För att få den bästa avslappningen och sömnen är det viktigt att hitta en säng som passar just till dig och dina individuella behov. Endast du själv kan avgöra om sängen känns behaglig.

3: Har du en favoritposition när du ska somna?

Prova sängen i samma position som du föredrar att sova i för att säkerställa att sängen passar just din individuella sovställning.

4: Kontrollera att ryggen ligger rakt

Rak rygg i säng

För att få en god natts sömn, är det viktigt att dina muskler kan slappna av och att din ryggrad är så rak som möjligt. Din kropp kan återhämta sig och du kan vakna upp utvilad, med ny energi och redo för en ny dag.

5: Välj rätt huvudkudde för nacken

Nackens position är också viktigt för att kunna sova gott. Prova både en hög och en låg huvudkudde så att nacken får korrekt position och den bästa avslappningen.